Hippisch recht

Bij Joosten Advocatuur kunt u ook terecht voor hippische zaken. Als liefhebbers van de paardensport kennen wij de paardenwereld als geen ander. Wij weten dan ook in welke situaties u terecht kunt komen. Wanneer u ondersteuning nodig heeft bij een hippisch gerelateerde juridische zaak, bent u bij Joosten Advocatuur aan het juiste adres.  

Wat is hippisch recht?

Onder hippisch recht vallen alle juridische aspecten waarbij paarden betrokken zijn. Dit kan zowel om sportieve als financiële belangen gaan. Denkt u hierbij aan de verkoop van een paard of een situatie tussen eigenaar en trainer. Het duidelijk zwart op wit hebben van bepaalde zaken kan vervelende situaties voorkomen.

Wij kunnen u onder andere ondersteunen bij:

  • Het opstellen van nationale en internationale koopcontracten.
  • Het bijstaan en adviseren bij de aan- en verkoop en het juridische beoordelen van veterinaire rapportages met betrekking tot de aan- en verkoop.
  • Het beoordelen van contracten betreffende samenwerkingen tussen paardeneigenaren, bedrijven en de ruiters/amazones.
  • Het adviseren en bijstaan van professionele (hippische) organisaties op de gebieden van civiel recht.

Zaken omtrent het hippisch recht zijn vaak erg complex. Zorg daarom dat u een advocatenkantoor in de arm neemt met ervaring in deze wereld. Bij Joosten Advocatuur helpen wij u graag bij het op orde krijgen van uw juridische vragen omtrent het hippisch recht.

Hulp nodig op het gebied van hippisch recht? Wij helpen u.