Algemeen verbintenissenrecht

Wanneer u een afspraak aangaat met een tegenpartij dan kan het voorkomen dat er op termijn problemen ontstaan tussen partijen. Afhankelijk van de afspraken die u in uw contract heeft staan weet u of u in uw recht staat. Dit is echter soms ingewikkelder dan in eerste instantie wordt gedacht. Helemaal als u een complex contract bent aangegaan, is het inschakelen van professionele hulp aan te raden.

Overeenkomst tussen meerdere partijen

Een verbintenis ontstaat al wanneer u een overeenkomst heeft tussen twee of meerdere partijen. Bij een verbintenis is minimaal één van de partijen wettelijk verplicht om een bepaalde prestatie te verlenen aan een tegenpartij of wel de schuldeiser. Een tegenprestatie kan zijn:

  • Een betaling.
  • Het leveren van een product.
  • Het voldoen van een service.

Met het algemeen verbintenissenrecht staat op papier wat de regels zijn in de rechtsverhouding als er een verbintenis(afspraak) is ontstaan. Hierdoor heeft u altijd duidelijkheid wanneer verplichtingen niet worden nagekomen of bijvoorbeeld wanneer er onduidelijkheden ontstaan over de gemaakte afspraken.

Hulp inschakelen

Het algemeen verbintenissenrecht is een onderdeel van het burgerlijk recht. Komt u in een situatie waar u problemen ervaart, dan is het altijd belangrijk dat u gebruik maakt van uw recht. Joosten Advocatuur is gespecialiseerd om u te ondersteunen tijdens lastige juridische situaties. Maar u kunt ook juist gebruik maken van onze juridische kennis al vóórdat u problemen ervaart met een verbintenis. Wij adviseren u graag als u vragen heeft bij een bepaald contact.

Hulp nodig op het gebied van algemeen verbintenissenrecht? Wij helpen u.